(4) Kom Venner og Veninder, hjælp mig her at samle Minder

Gert Lidsmoes Farmor, Julekalender 2012 2 Kommentarer

Som alle andre rigtige piger havde også min mor poesibøger, hvor venner og måske især veninder kunne skrive små vers og hilsener. På første side står øverst ”Bladudrivning forbudt, Inger” og herefter det lille vers: ”Kom Venner og Veninder, hjælp mig her at samle Minder. Kom fra Syd og kom fra Nord, kom med mange gode Ord. Inger Hansen”. Bagest i bogen har en veninde håbefuldt skrevet: ”Naar endt er alle disse Blade skal Inger give Chokolade”.

Ellers er bøgerne fulde af søde små vers:

  •  Gid Lykken alle Dage maa Blomstrer paa din Vej, et Ord jeg har tilbage, det er Forglemmigej.
  • Mens Havets Bølge kruse og Markens Lilje gro, skal stedse i mit Hjerte, et Minde om dig bo.
  • Lykken den er en lille Fugl, den flyver og kommer tilbage, gid den hos dig maa finde et Skjul, og blive hos dig alle Dage.

Kommentarer 2

  1. Hvor er det nogle flotte oplysende sider om familien. Faldt tilfældig over din side da jeg søgte på Assendrup og Aversi. Boede på Assendrup fra 1950-1961 med mine forældre, og gik i Aversi skole. Husker bl. a. Chauffør Carstensen og sønnerne hvoraf jeg gik i skole med den yngste. Det var en smuk gård med en smuk hovedbygning. Der var stil over det.
    Flotte billder og stort arbejde der er lavet på alle disse sider. jeg ser også et billede fra Aversi med udsigt til “Maries aftægtshus” – da jeg boede på Assendrup var der købmand i den bygning
    . MVH Rita Tvangsø årgang 1946

    1. Forfatter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.