(14) Horsetofte

Gert Lidsmoes Farmor, Julekalender 2012 0 Kommentarer

Horsetoftevej 18I april 1961 overtog mine forældre en lille gård på Horsetoftevej i Sneslev. Ejendommen lå praktisk i forhold til Toftegaard i Aversi – kun 4 km væk. Her boede min farfar og farmor, og det var vel meningen, at vores familie engang skulle flytte ind på gården. I alle tilfælde overtog min far på et tidspunkt driften af Toftegaard, og så var det jo praktisk, at det ikke lå længere væk.

Huset var bygget i 1930 og havde sikkert afløst tidligere ejendomme på stedet. På siden stod det smukke navn “Fredsbo”. Huset blev vores barndomshjem og ramme for min mors liv i 30 år. De mange år blev delt i to. De første tyve år sammen med min far, indtil de blev separeret og han flyttede til Aversi. Derefter 10 år, hvor min mor var der som alenemor, indtil hun sidst i 80’erne solgte og flyttede til Sognevænget i Sneslev.

På dagens billede ser vi Horsetoftevej 18 en sommerdag, hvor kornet står grønt og træerne har fået krone. Jeg tror det er cirka 1980.
Og hvor ser det dog lille ud. Men i haven stod de allerdejligste æbletræer: Ingrid Marie, Augustæble og et tredie, som jeg har glemt navnet på. Og på hjørnet på huset et Grev Moltke pæretræ, som gav hovedingrediensen til efterårets sikre hit i køkkenet: Pærevælling! Den opmærksomme iagttager har sikkert allerede opdaget, at min mor er med på billedet. Hun står og kigger på fotografen i hjørnet af køkkenhaven yderst til højre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *