Jørgen Hansen og Ane Sophie Laura Jørgensen

Gert Lidsmoes Anebeskrivelser, Farmor 0 Kommentarer

Jørgen og Sophie, cirka 1895


Husmandsfolk i Lillebrænde

Jørgen Hansen bliver født i 1870 i den lille landsby Sortsø på Nordfalster nær Gundslev. Hans far er husmand og arbejder desuden for omegnens bønder. Efter konfirmationen kommer Jørgen ud at tjene, formentlig i Stubbekøbing. Han gør militærtjeneste, og på et tidspunkt møder han Ane Sophie Laura Jørgensen, kaldet Sophie. Sophies familie har boet i Lillebrænde i generationer, men hun har aldrig kendt sin far, da han dør af tyfus, inden hun bliver født. Familien, der ud over Sophie består af 5 drenge, står uden forsørger, og moderen gifter sig igen med den noget ældre Niels Christian Hansen, der ligesom Sophies far er tømrer.

Sophie og Jørgen bliver gift i hendes hjemby Lillebrænde i 1895. De flytter ind hos hendes mor og stedfar i en ejendom ved Lillebrænde Skovhuse, som er en gruppe af husmandslodder, der vender ud mod Torkilstrup. Her har stedfaderen tømrerværksted medens Jørgen arbejder med landbrug. Med årene går Sophies stedfar og mor på aftægt, men de bor stadig under samme tag. Sophies mor dør i 1912 og hendes stedfar kommer på alderdomshjemmet i Tårup, hvor han dør i 1934.

I 1932 rammes familien af en frygtelig ulykke, idet sønnen Peter omkommer i en arbejdsulykke, formentlig i forbindelse med træfældning, på Skørringegaard ved Falkerslev.

Jørgen dør i 1937 som 67-årig, mens Sophie bor i huset indtil hun hun flytter til De Gamles Hjem i Torkildstrup, hvor hun dør i 1964.ANE 22 & 23
Jørgen Hansen og Ane Sophie Laura Jørgensen er tipoldeforældre på farmors side.

Hans forældre

  • David Peder Hansen og Maren Kirstine Pedersen

Hendes forældre

  • Lars Jørgensen og Johanne Margrethe Hansdatter

Deres børn

  1. Niels Peder (1886-1932)
  2. Ella Kirstine (1900-1985)
Niels Peder
Sønnen Niels Peder dør i 1932 i en træfældningsulykke som 35-årig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *