Kortenspil og daarlig Tale

Gert Lidsmoes Farfar, Julekalender 2010 0 Kommentarer

Dette er endnu et brev til min farfar fra hans mor. Jeg synes det fortæller lidt om alle, både mor, far, søn og ikke mindst den dårlige omgangskreds, man risikerer at få her på Stenmagle-kanten.

Ane Lisbeth Pedersen

Fredag Formiddag.

Kære Orla!

Jeg havde ventet Du havde skrevet i disse Dage og fortalt os hvordan Din Rejse gik i Søndags Aftes. Jeg vil haabe du kom godt fra Hørve og til Vallekilde min Dreng. Det er det værste Stykke Vej saa sent om Aftenen. Men nu er der maaske Brev i Dag fra dig. Nu venter jeg med at lukke Brevet til Posten har været her. Ja vi var jo glade for at se dig her Hjemme i Søndags men det var jo kun et kort Besøg. Men det gør jo heller ikke noget naar bare vi ved at du er imellem gode Mennesker og det er du jo. Jeg er glad at du kan høre noget godt hver Dag. Det er alt sammen fornuftigt og pænt hvad der gaar for sig. Det er ikke som disse Omgivelser her omkring os herhjemme. Det er jo kun Kortenspil og daarlig Tale, her i det Selskab som F har og kan komme til.

Nu ser du hvad det Rette er Orla, at vi maa ikke lade vores Ungdom glide fra os uden at lægge mærke til og lære hvad der tjener os til Gavn og altid husk min Dreng, hvad kloge og gode Mennesker fortæller dig. Du skal aldrig lytte til tarvelige Mennesker, men lade som du ikke hører dem. Så mærker du snart at du bryder dig ikke om dem. Derfor saa ved jeg at der er saa meget du nu hører paa Skolen som din Moer ogsaa saa tit har sagt til dig og til alle her Hjemme at I skal holde jer til pæne og gode Mennesker og selv være pæne i jeres Udtale. Væn dig nu af med at bande og bruge daarlige Ord fordi du sommetider kab live lidt hidsig men jeg stoler paa at du bliver en rigtig god og fornuftig ung Mand som din Moar kan faa Glæde af for du har jo en god Forstand min Dreng efter din Alder. Saa jeg er sikker paa du har godt af at du er på den Skole og du efter at du er kommet derfra vil leve dit Liv efter de gode Raad du har faaet med der nede fra. Det er jo en dejlig Dame den Fru Trier Hansen. Hende skal skal du altid høre godt efter. Ja nu min kære Dreng er Posten ved at komme. Her er ikke noget Nyt, alt gaar godt her Hjemme. Kristian Larsens Viggo er her i disse dage og er med at pløje. Han er jo ikke saa dyr som Holger. Nu sender vi alle de kærligste Hilsener til dig kære Orla og hils Sigrid fra mig, jeg ved ikke rigtig om jeg kommer næste Søndag hvis jeg kan saa ringer jeg nok. Lev vel min Dreng og mange Hilsener fra din egen Moer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.