Vallekilde-breve 2

Gert Lidsmoes Farfar, Julekalender 2010 0 Kommentarer

Forleden læste vi Orlas brev hjem, hvor han fortæller om de første dage på Vallekilde. Hans mor, Ane Elisabeth, skriver lidt senere på vinteren et brev til ham. Det er blevet rigtig vinter nu, og hun fortæller om stort og småt fra hjemmet. Samtidig er det et brev fuld af bekymring, for Ane Elisabeth er ikke sikker på, om Orla nu husker at tage sin hostesaft.

Min farfar Orla, som han nok gerne selv ville huskes. En selvbevidst husbond og familieoverhoved for enden af langbordet.

Mandag Aften.

Kære Orla!

Ja vi fik jo nu Dit Brev i Lørdags, og jeg siger dig Tak for det og nu vil vi begynde i Aften at skrive til dig. Kristian og jeg saa om et Par Dage vil Johannes skrive til dig. Nu på Torsdag den 30de skal vi saa til Assentorp hos J.P. Larsens til Selskab. Fru Larsen ringede forleden Aften og inviterede os, saa ved Du hvor vi er paa Torsdag Aften. Ja nu har vi vi faaet Vinter Orla. VI har fået saa meget Sne i Dag. Hvis Vejret kunde blive pænt paa Søndag saa vilde jeg meget gerne ind og se til Dig men nu faar vi se, hvorledes det kan padse. Du skal da ikke helt bestemt vente mig. Det var så højtidelig for mig at komme derind nu Søndag at vi kunde følges ad i Kirke. Jeg har tænkt paa at hvis jeg ikke kan faa bestemmet det om Fredagen saa du kan faa Brev paa Lørdag kunde jeg saa ikke ringe til Hans Trier Hansen. Han har no. 28. Så kunde du nok faa Besked af ham Søndag Morgen mellem 8 og 9, for det er ikke saa godt at sige i Forvejen min Dreng, for er det rigtig koldt eller slemt Vejr om Søndag Morgen saa kan jeg jo ikke saa godt rejse, og saa kan du og jeg heller ikke komme ud at se os lidt om. Men nu får vi se Orla.

I Dag er Petersen kørt i Bil til Sorø Sygehus og jeg skulde hilse dig fra ham. Han var lige ved at græde da han rejste. Ravn i Nyrop var herude at hendte ham i Eftermiddag. Det gør mig ondt for Petersen og han er ganske ene, har hverken Børn eller Slægtninge hos sig.

Hvordan havde du det i Gaar Søndag Eftermiddag min Dreng? Var du ude at gaa Tur og har du faaet noget Hostesaft Orla, det maa du endelig sørge for. Du har jo saa tit slim i Dit Bryst. Lad mig se Du passer paa og hvis det ikke gaar helt væk snart saa skal du gaa til Læge. Og har du faaet dit eget Værelse eller hvordan er det med dig. Det skal du bare tale om til Fru Trier Hansen hvis du ikke har talt om det.

(Tirsdag Morgen) Ja nu skriver jeg færdig og her er jo nu kun Plads til en kærlig Hilsen her Hjemme fra os alle, men de fleste Hilsener til dig min kære Dreng fra din egen Moer. Lev vel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *