Vallekilde-breve 3

Gert Lidsmoes Farfar, Julekalender 2010 0 Kommentarer

Den bekymrede mor, Ane Elisabeth har skrevet til Vallekilde Højskole, hvor sønnen Orla (min farfar) tilbringer vinteren 1922-23. Hun synes måske, at lille Orla er lidt skrøbelig, og skriver til forstanderinde Sigrid Trier Hansen, og håber at hun måske kan kigge lidt efter ham. I dette brev, som jeg gengiver herunder, forsikrer Sigrid Trier Hansen, sådan moder til moder, at Orla er i trygge hænder. Bemærk i øvrigt, at Sigrid Trier Hansen anvender en retstavning, som først bliver almindelig flere årtier senere (navneord med små begyndelesbogstaver og bolle-å).

Vallekilde Højskole. Lærerstanden - 1908. Stående fra v.: Signe Bentsen, Valdemar Bennike, Sigrid Trier Hansen. Maren Hansen, Lærer Taarup. Siddende fra v.: Bodil Lange, Peder Bukh, forstander Povl Hansen (g. m. Sigrid Trier Hansen), valgmenighedspræst i Vallekilde Fonnesbech Wulff, fru Taarup. I forgrunden frk. Faartoft. Fotograf: Henrik Nielsen. Odsherred Lokalarkiv.

Til Orlas mor!

Tak for Deres gode brev. Vi er jo taknemmelig for at få sådan et brev fra elevernes forældre. Det går nu godt for Orla i alle måder, og jeg har talt med ham så snart vi fik Deres brev; at han kommer til mig, hvis der bliver noget han ønsker. Han har også lovet mig, at gå hen at hvile, hvis han skulde føle sig træt. Det er altid mig som tager mig af eleverne udenfor timerne, det kan en mor jo bedre end en mand. Jeg har jo selv 7 sønner og ved nok hvordan det er at have dem ude i verden og sidde hjemme og tænke på dem.

Orla er langt fra den som er længst tilbage, der er mange som kan mindre end han, så jeg tror slet ikke han føler sig forknyt. Han ser altid glad og rask ud, og høres godt i foredragssalen. Vi vil blive meget glad hvis De vil besøge ham en søndag. Der er jo eftermiddags gudstjeneste hver anden søndag, og nu på søndag er den næste gudstjeneste og så igen søndag 14 dage. De skulde så blive til mandag for at få den gode sang og musik søndag aften.

Nu får De tak for brevet og kærlig hilsen fra

Sigrid Trier Hansen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *