Aversi kirkegård

Gert Lidsmoes Farfar, Julekalender 2010 2 Kommentarer

Der bor ingen fra familien i Aversi i dag, men den fylder til gengæld godt op på kirkegården. Alle grave er placeret henholdsvis til højre og venstre for kirkedøren. Den sidst tilkomne er min far Lüders, som vi syntes hørte mest til i Aversi. Udløbstiden for kistegrave er 30 år og 10 år for urnegrave, så formelt set kunne mange af gravene sløjfes og stenene fjernes. Dog tror jeg, at nogen har betalt for vedligeholdelse i længere tid end det. Nogle af gravene er ikke udløbet endnu, men når de helt gamle sten endnu står på deres plads tror jeg det skyldes, at personale og menighedsråd lader dem stå for ikke at efterlade for mange ”bare pletter” på kirkegården.
Den ældste sten er for Ole og Inger Katrine Pedersen. Ole Pedersen købte gården fra af Gisselfeld Kloster i 1872 for 6.100 Rigsdaler.

Sofus, Hans og Jens Pedersen var sønner af Ole Pedersen og Inger Katrine og boede ugifte på gården. Sofus var den officielle ejer.

Ane Lisbeth var Ole Pedersen og Inger Katrines eneste datter. Hun blev gift med Frits Christian Lidsmoes, som bragte det besværlige efternavn ind i familien.

Orla Lidsmoes var søn af Ane Lisbeth og Frits og overtog gården efter Sofus Pedersen. Othilia kom fra Kvislemark men havde plads i Næstved, hvor hun mødte Orla, der arbejde for en vognmand i byen.

Arne var yngste søn af Orla og Othilia og døde i den unge alder af 43 år.

Kommentarer 2

 1. Hej Gert
  Jeg har købt et gammel foto album på loppe markedet.Efter lang tids søgen viste det sig at være ejet af Agnes Marie Bentsen(viggo Bentsen søster) fra Kirke Hyllinge.
  Jeg er nu blevet kontaktet af Torben Bentsen (Viggo Bentsens barnebarn)
  som er interesseret i albummet.
  Jeg faldt over din side pga Kirke Hyllinge og der er da også nogle sammen fald i albummerne

  I Anne-Birtes album 2 billede 01a er pigen nr 4 fra venstre også i Agnes Marie Bentsens album
  Billede 19 er også i Agnes Maries album
  Det samme er billede 21
  og billede 32
  Pigen på billede 22 findes næsten magen til også men jeg tror det er Agnes Marie Bentsen
  Pigerne på billede 68 er Agnes Marie Bentsen og Karen Kirstine Bentsen ( Viggos store søstre)
  Jeg tænkte på om jeg ikke skulle sende Torben Bentsen ind på din hjemme side da i måske kan udveksle oplysninger.
  Mvh Eva Sangster

  1. Forfatter

   Hej Eva, tak for dine kommentarer. Du må gerne sende Torben ind på hjemmesiden. Jeg kender både ham og hans far, som jo også kender mange af dem på billederne. Det er opløftende, at fotoalbummet kommer tilbage til familien og at du har gjort en indsats for at det skal ske. Det smerter mig altid, når jeg ser gamle billeder på loppemarkeder. Jeg synes jo det er vigtigt at gemme på familiens minder.

   Mvh. Gert

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *