(6) Nyt fra Aversi

Gert Lidsmoes Farfar, Julekalender 2013 0 Kommentarer

luftpostDer er gået over 2 uger siden familien tog afsked med Lüders, og endelig begynder de første breve at nå hjemmet i Aversi. Derhjemme kan de ikke byde ind med storslåede beretninger om hvaler og lange togrejser, men beretter i stedet om den stille hverdag. Der er også påmindelser til Lüders om at han skal påskønne, hvad han oplever og at hans skal tænke på sin store chance, når hjemlængslen melder sig. Man fornemmer, at risikoen for hjemve har været et samtaleemne før afrejsen. Har Lüders været i tvivl om projektet i 11. time?
Ellers går det stille og roligt hjemme på Toftegård. De har fået renset roer. Det regner og er koldt. Alting grønnes men min farmors grøntsager vil ikke rigtig blive til noget i kulden. De besøger og får besøg af familien, og Lüders’ breve går på omgang. Der er kommet 17 ællinger af 17 æg. Og så er Lüders’ bror Aage blevet gift med sin Estrid den 24. Maj. Min farmor skriver:

Det var en god og pæn fest de holdt for dem, hyggelig meget lille kirke, rar prædiken, fin dejlig mad, hvidvin og Madeira, men ikke spor rygelse. Det var der jo mange der savnede. God kaffe, fem? taler, to sange.Et væld af gaver så vi blev overraskede. Dans og god stemning over det hele, heldigvis, det hjalp gæsterne også med til. The og smørbrød, hjem 2½.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *