(10) Nordlys

Gert Lidsmoes Farfar, Julekalender 2013 0 Kommentarer

Canada_1958-(18)I aftes så jeg det flotteste nordlys, der er meget med her. (Det) skifter rød, grøn, gul, alle farver. Her fra værelset, hvor jeg sidder og skriver, ser jeg Winnipeg mod syd lige så tydeligt, trods 14 miles. Et meget flot landskab, lige så plant. En highway går lige forbi her. Mod Winnipeg ligger pæne farme. Til siden for mig øst-vest mere skovrigt med præriearealer. Og nogle få miles mod nord er der straks en masse stor ikke opdyrket prærie med bjerge. Vi er temmelig nær flyvepladsen. Manitobas statsfængsel ligger også lige ved her, en lille by for sig.
Indianerne har fredede arealer her, som er deres, men (de) er jo civiliserede. Jeg har set flere. De har fredede arealer alle steder i landet, som de har fået, men efterhånden blander de sig med indvandrerne, så (der er) kun få ægte tilbage. Jagtgeværer er gode og rimelige i pris. Jeg køber et godt. Med bil ved (jeg) ikke endnu, snakker med Sam Steele. Jeg tager en smuttur i jeep men langtur går ikke. Skal også have kørekort først. Det er de blevet strikse med. For bare to år siden gik man ind på politikontoret og sagde ”jeg skal have et kørekort”, vær så god, så fik man et.
Men jeg er jo også foreløbig kommet meget ud, fordi han har flere farme og handler meget. De andre som jeg har hørt fra er på én stor farm og færdes foreløbig kun der. I fredags og lørdags har jeg været på skovhugst og lave hegnspæle.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *