(11) Amerikansk afviger fra korrekt engelsk, som jeg kunne lidt

Gert Lidsmoes Farfar, Julekalender 2013 0 Kommentarer

 

Winnipeg Free Press Archives Portage Avenue and Main Street PortageMain January 25, 1956 Corner of Portage Avenue and Main Street, looking west down Portage.

Winnipeg Free Press Archives Portage Avenue and Main Street PortageMain January 25, 1956 Corner of Portage Avenue and Main Street, looking west down Portage.

Lüders har været i Winnipeg på indkøb, og skriver om et varehus, der beskæftiger 8.000 mennesker, men så kan man også købe alt fra stoppenåle til biler. Man kan køre op i bil og parkere på etage man ønsker. I byen er der mange af den slags ”selvbetjeningsbutikker”. Helt anderledes end købmanden i Tvindelstrup!
Han køber nu ikke så meget; et par lette bukser, selvom det er med lynlås og et fotografiapparat, så han kan tage nogle billeder. Han synes det går nogenlunde med sproget, selvom ”den amerikanske dialekt afviger noget fra korrekt engelsk, som jeg kunne lidt”. Det tolker jeg i den retning, at han måske forstår noget, men ikke selv sige så meget. Hvor skulle han også have forudsætningerne fra? Stonewall ligger kun 30-40 kilometer nord for Winnipeg, som i dag er en af midtvestens største byer med over 700.000 indbyggere. Øst for strækker sig enorme prærievidder og mod Nord ligger de store søer Lake Manitoba og Lake Winnipeg, som er så stor som Danmark, som Lüders skriver. Lake Manitoba er ”kun” lidt over den halve størrelse af Danmark, men det er da også noget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *