(12) I dag har jeg leget cowboy

Gert Lidsmoes Farfar, Julekalender 2013 0 Kommentarer

Canada_1958-(14)Det er blevet meget varmt i Stonewall. Og med varmen følger torden og heftige tordenskyller. En tyfon farer forbi, og køer bliver ramt af lynet. Temperaturen kommer op med de 40 grader, og efter høhøst tælles der kreaturer. Nogle steder er man på hesteryg, men Lüders kører med Sam Steele, som hellere vil være motoriseret. Steele kan huske og kende sine over 400 kreaturer i hovedet. Hunde hjælper med at genne dem sammen i små huse. Nogle skal hjem til slagtning, men i lange tider får kvæget lov at passe sig selv. Kreaturerne er alligevel nysgerrige og kommer gerne hen til dem. Kreaturerne passer sig selv, og selv om enkelte ulve og bjørne strefjer i området, er det åbenbart ikke et stort problem. En lokal farmer havde været på jagt 10 miles længere nordpå, og da han kom tilbage til sin åbne bil, sad der en bjørn oppe i den og spiste hans madpakke…
Der er faktisk lidt heste på gården, og da nogle kreaturer skal flyttes, beslutter han og en bestyrer at gøre det fra hesteryg:

I torsdags var der to traktorer ude at skårlægge hø, men høet giver for lidt i år, fået for lidt regn. Der høstes et par gange af hø, stor værdi for malkefarme. Jeg har været med i høet, men i dag lørdag har jeg leget cowboy. Vi drev 60 kreaturer 4 miles til en anden græsgang, og så blev en af bestyrerne og mig enige om, når vi havde heste kunne vi lige så godt bruge dem som (at) fare rundt med trucks. De troede ikke jeg kunne ride. De blev klogere, jeg red en kulsort vallak. Så kom de og spurgte om vi rider i Danmark. Men det gik fint og morsomt at genne sådan en flok på hest. Men (jeg) er lidt øm i bagen nu.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *