(16) Det er jo lidt mærkelige folk

Gert Lidsmoes Farfar, Julekalender 2013 0 Kommentarer

firstnationsLüders har fået plads på en gård med korn- og svineavl i St. Paul. Der er 400 tønder land under plov og næsten lige så meget uopdyrket jord. Lønnen er meget bedre, men han har også meget mere ansvar. Ejeren er en ugift kvinde, Miss Parkinson, eller bare ”Missen” i omtale. Hun har haft en dansker før, som nærmest var bestyrer, og Lüders bliver da også taget så meget med på råd, at han nogle gange er i tvivl om det er ham eller dem der skal lære noget. Landet er mere afveklsende med småsøer, buske og ”småbjerge”. Der er vildt i tusindvis, især ænder. Parkinson holder rideheste, som hun køber i et nærliggende indianerreservat. Indianerne fanger vilde heste og tæmmer dem. En dag kører de op til reservatet for at kigge. Indianerne vil ikke kigges på og slet ikke fotograferes.

Dem som vil arbejde lidt tjener lidt hos farmerne men gennemgående er de dovne, men drikker meget whisky. Jeg ville foto(grafere), men så blev de gale. Det kostede whisky. Så sagde frk. Parkinson, (at) så måtte vi hellere vente til en dag, de var i lidt bedre humør. Det er jo lidt mærkelige folk.

Han fortæller, hvad han får at vide, og der skinner tydeligt fordomme igennem og manglende forståelse for baggrunden for hvad han ser. I øvrigt kunne det sted han har besøgt været Whitefish Lake First Nation, som ligger lidt nord for St. Paul eller Saddle Lake Cree Nation.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *